Een voorbeeld van een Mangrove type aquarium.

Een voorbeeld van een andere mogelijkheid

Standaard

Het idee van een Mangrove aquarium is dat deze de Mangrove in het klein nabootst. Dit doe je door de omgevingsfactoren in je aquarium op ongeveer dezelfde manier te krijgen zoals dit ook in de echte Mangrove is. Je hebt hierbij te maken met het water zelf (temperatuur, hardheid, pH-waarde), planten, bodembedekking, vissen etc. Het is nog best een uitdaging om je aquarium precies zo te krijgen als dat je zelf wilt. Daarom zijn om deze pagina wat tips en tricks te vinden.

Wat ook kan

Het is ook mogelijk om een aquarium het uiterlijk te geven van een standaard aquarium (bijvoorbeeld door bepaalde planten of versieringen te gebruiken), maar waarvan de vissen totaal anders zijn. Dit door het water op zo een manier aan te passen dat deze bijvoorbeeld geschikt is voor tropische vissen (denk hierbij aan een andere temperatuur, hardheid en pH-waarde). Op die manier maak je een combinatie van twee verschillende aquarium types. Het is hier en daar wat puzzelen, maar dan heb je uiteindelijk wel iets heel bijzonders. Zie het als een uitdaging om met het water, de omgeving. planten en vissen het aquarium op precies de goede manier in te richten zodat iedereen het naar zijn zin heeft.

In het tweede filmpje is zo een soort variatie te zien. In dat aquarium hebben ze een Mangrove plant genomen en deze in een totaal andere omgeving gezet dan waar deze normaal voor komt.