Mijn aquariumbak

Mijn aquariurm is verwerkt in een muur. Hierbij kan je vanaf twee kanten (de voor- en achterkant) naar binnen kijken. De bak is 2 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. Hij heeft verder geen gekke hoeken of draaiingen. 

Mijn planten en versiering

De bak is versierd met verschillende soorten planten, onder anderen zijn er de volgende echte mangrove platen te vinden, de Rhizophora Mangle en de Pelliciera Rhizophora. De Java Fern staat op de plek waar het water minder hoog staat en aan de rechterkant van het aquarium, waar deze juist het diepste is. Hier kunnen de vissen goed in schuilen. De Lobelia Cardinalus heb ik boven water staan in de zeer vochtige grond, hij is rood van kleur. Als versiering heb ik inca gerelateerde beeldjes en kopjes op verschillende plaatsen in het water staan waar vissen bij kunnen schuilen. ook op het stuk land in mijn aquarium heb ik een groot stuk vaas staan waar de slijkspringers kunnen schuilen. Daarnaast heb ik ook gebruik gemaakt van nep mangrove boomstammen die in het water staan. Mijn bak is een paludarium en boven het water heb ik met nepplanten de hele achterwand gevuld om daar een soort tropisch tintje te creëren. Mijn Mangrove aquarium is dus geen standaard type.

Mijn vissen

In mijn bak heb ik 7 schuttervissen, 2 slijkspringers en 1 labeo bicolor. Het zijn er niet bijzonder veel, maar ik ben nog bezig met de opbouw van mijn bak en de vissen die hierin komen. Ik wil dit rustig aan doen en geen overhaaste beslissingen nemen. Ik ben aan het onderzoeken welke vissen nog meer goed te combineren zouden zijn met het aquarium dat ik tot nu toe opgebouwd heb en zal langzaam aan het aantal vissen in mijn aquarium opbouwen tot ik er tevreden mee ben.

Mijn waterwaardes

Temperatuur: 26 graden Celcius.

pH: 7,5

GH: 15

Uiterlijk en verdeling

1/3 van het aquarium bestaat uit vochtig grondgebied, hier kunnen de slijkspringers op leven. Dit gebied zakt langzaam en gelijkmatig onder water (dit alles vult de bak voor de helft, dus tot 50 cm hoogte). In de linkerachterhoek op de speciale mangrove grond staat een afgebroken inca getinte vaas waar de slijkspringers een mooie schuilplek aan hebben. Hieromheen staan de plant Lobelia Cardinalus, deze plant is ook te vinden in de linkervoorhoek. Waar de grond langzaam overgaat in water is de Java Fern te vinden. Iets dieper het water in zijn de nep mangrove boomstammen te vinden en hiertussen de echte mangrove planten. Helemaal aan de rechterkant van het aquarium is je Java Fern ook weer te vinden (hier in wat grotere hoeveelheden). Tussendoor zijn hier en daar nog wat inca versieringen te vinden, zoals beeldjes. Boven water krijgt het aquarium een heel ander uiterlijk. Daar ziet het er tropisch uit, als dat van een regenwoud. Dit is gedaan door gebruik te maken van nepplanten. Met veel gekleurde bloemen en veel groen is de gehele achterkant van het aquarium bedekt en hier en daar zijn kleine 'lianen' te vinden die 20 cm boven het water hangen.